Chili con carne – helt utan konserver – enkelt recept
Absolutman
Absolutman
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 120 minuter varav 20 min arbetsinsats och resten väntan
  • 5-10 kr per portion beroende på inköpspris
  • 3 dl torkade bönor (jag använde svartögda, men vita eller svarta fungerar även det)
  • Salt
  • Cayennepeppar
  • Basilika
  • 2 a. Stek köttfärsen i den heta grytan, allt jämt under full värme. Jag stekte mitt kilo i tre omgångar, för att det inte skulle bli kallt i grytan och därmed kokt fläsk(färs).
  • 2 b. Skär löken. Jag brukar dela den, lägga den med platta sidan ned och sedan skära den rakt över och slutligen i ett rutmönster (se bild).
  • 5 a. När löken är lite gyllene den med, tillsätt flaskan med chilisås, skölj ur den med vatten motsvarande
  • 5 b. Krydda med basilika, rikligt. Rör om.
  • 5 c. Låt puttra i minst en timme, men gärna två, under lock på svag värme.
  • 6 a. Skär tomaterna i tärningar.
  • 6 b. Smaka av och tillsätt ev. mer kryddor
  • 6 c. Tillsätt tomaterna. Rör om.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.