Chili sin carne, eller vegetarisk böngryta.
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Chili sin carne 2 port + matlåda
  • ½ tsk kanel
  • 1 msk spiskummin
  • 1 rödlök, fint hackad
  • 2 stora vitlöksklyftor, fint hackade
  • 3 stjälkar selleri, slantade
  • 1 röd snackpaprika, eller vanlig paprika, strimlad
  • ½ tsk malda kaffebönor
  • 1 tsk oregano
  • ½ tsk paprikapulver
  • ½-1 tsk sambal oelek
  • 2 burkar krossade tomater
  • 1-2 dl vatten
  • 2 tetrapak blandade bönor
  • salt och svartpeppar
  • Smält smör i en djup stekpanna, bryn kanel och spiskummin ca 1 minut innan lökhacket tillsätts och får fräsa med någon minut tills det blir genomskinligt och glansigt.
  • Tillsätt selleri och paprika och låt det fräsa någon minut ytterligare.
  • Blanda därefter i kaffe, oregano, paprikapulver, sambal, tomater och 1 dl vatten.
  • Låt grytan småkoka ca 30 minuter innan bönorna hälls i och får koka med ca 10 minuter Smaka av och känn efter om du tycker grytan behöver mer av någon ingrediens,
  • servera gärna med bröd och en sallad till.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.