Idag blev det plock till middag och jag har äntligen funnit på det bästa, godaste och enklaste receptet på aioli och självklart ska ni få ta del av det
Aioli är egentligen bara majonnäs blandat med vitlök. Dock har jag misslyckats med majonnäsen två gånger tidigare men nu efter jag köpt Tommy Myllymäki´s bok om sås, så gick det tydligen alldeles utmärkt att få till en fin majonnäs
Mixa med stavmixer, börja nerifrån och för den uppåt ett par gånger. TipsVitlök sägs vara ett afrodisiakum, men om du vill kan du istället smaksätta med riven pepparrot, som sägs ha samma verkan
Det är med andra ord inte datorn som prioriteras dagar som dessa. Min son har haft en lekkompis här större delen av eftermiddagen och de har sprungit och lekt med vattenpistoler på gräsmattan, och tagit både ett och två dopp i poolen
Tillsätt grönsakerna och låt dem fräsa med några minuter. Späd med buljongen och chilisås. Låt allt bli genomvarmt och smaka av med salt och chilipeppar
Vill du köra på det hackar du upp två skalade vitlöksklyftor fint och bryner i rapsolja i stekpannan på medelvärme tills de får fin ljusbrun yta utan att brännas det minsta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.