Det finns inga exakta mått i receptet, jag brukar höfta in det jag tycker smakar gott. Helst skulle jag vilja göra en riktig chili i stil med den som Pelle från Allt om öl skrev om för en tid sen, men när tiden inte finnes så gör jag idag en budgetvariant inspirerad av Pelle's recept
Smakaavmed mer kryddor. Och Ida var lika nöjd hon, den smakade precis som hon ville. Att chili egentligen består av långkokt kött och absolut inga bönor var det inte många, om ens nån, som kände till då
Men nu går jag som lärling på ett konditori och fick baka där för första gången och döm om min förvåning när de smakade helt underbart, de var lagom mjuka, porösa ochmed en god fyllning av jordgubbar och pistage och då bestämde jag mig för att baka Macarons hemma
Smakaavmed salt och peppar. När köttfärsen börjar få färg, gå i med kryddorna och fortsätt steka. Strimla paprikan på längden och börja steka alltsammans i en gryta
Komponerade ihop min egen variant av sötpotatissoppa med asiatiska smaker. Mixa slät medmixerstav. Hade jag gjort om de hade jag tagit dubbelt så mycket ingefära och hälften så mycket chili, och toppat med färsk koriander
Blanda sötpotatistärningar med färsk timjan, chiliflingoroch olivolja på en ugnsplåt. Pressa ut den rostade vitlöken ur skalet och mosa tillsammans med sötpotatisen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.