Den här gången blev det en kaka som smakar som godiset Bounty, alltså av choklad och kokos. Smält smör och kokosolja och vit choklad på svag värme i en kastrull
Med lite smak av kola och choklad. Hacka jordnötter och choklad. I väntan på att jag ska våga borra i Stig Lindberg tallrikarna så har jag bakat lite så jag har något att fylla mitt kakfat med
Fortsätt med degen och rulla ihop till små chokladbollar- lite mindre storlek en studsbollar. Rör ihop vetemjöl, kakao, bikarbonat vaniljsocker & salt i en skål och vänd ner i sockersmeten, arbeta ihop till smidig deg
Rör ned kakao och vänd ihop chokladsmöretmed ägg-grädden. Går även bra att smörja en pajform, gärna med löstagbar kant, och "bröa" med mandelmjöl, kokosflingor eller hackade nötter
-) Blanda sedan in lavendel och finhackad choklad. 200 g smör5,5 dl vetemjöl2 dl strösocker1 tsk bikarbonat2 msk sirap1,5 msk torkad lavendel100 g mörk chokladhacka / knåda ihop smör, mjöl, socker, sirap och bikarbonat till en deg. 100 g mörk choklad
Idag blev det kakor med tranbär och vit choklad - väldigt god kombo. Nu är det ju perfekt att komma igång med läsningen, mörkret och kylan gör ju ändå att man gärna håller sig inomhus
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.