När det är någon speciell begivenhet, ja eller bara min födelsedag (den enda dagen jag inte vill baka) så brukar vi åka till Chokladfabrikenoch köpa min favorit tårta, och när vi ändå är där brukar vi köpa med oss lite fantastiska chokladtryfflaroch min favort är chokladdoppadlakritskolamed havssalt på
Hacka den vita chokladen, och stöt saffranet i en mortel tillsammans med lite socker. Saffranet ger både färg och smak och den vita chokladen ger en härlig sötma till den lilla läckerheten
Lägg en myntakvist i varje glas och krossa (muddla) kvisten lätt med baksidan av en träsked. Lägg i snoppade och tunt skivade jordgubbar, häll över lime, rårörsocker, rom och is och rör om
Istället för att fylla kakorna med hallonsylt, som är det klassiska i hallongrottor, använde jag min nykokta rabarber/lakritssyltoch dekorerade kakorna med vit choklad
Och sen det vita chokladtäcket utanpå tillsammans med massa goda bär såklart. Inuti tårtan är det en ganache på mjölkchokladoch lite mörk choklad, daim, björnbär/hallon/blåbärsmousse, citronmousse och marängbotten
Ingredienser 120 g ägg 200 g socker 100 g smör 100 g mjölk 180 g vetemjöl 10 g bakpulver 5 g vaniljpulver 40 g kakao 10 g lakritspulver FROSTING 60 g smör 300 g florsocker 100 g färskost 5 björnbär DEKORERA MED Björnbär
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.