Den förändring jag gjort mot tidigare är att jag använder rårörssocker i stället för vanligt socker och dinkelmjöl i stället för vanligt vetemjöl i sockerkakssmeten samt kokosflorsocker och rå kakao i stället för vanliga dito i glasyren
Denna kaka är verkligen himmelskt god, riktigt härligt kladdig alltigenom, med krämig chokladglasyr och pistagenötterna som både ger sälta och ett härligt krisp
Det blev en gammal favorit, mjuk och luftig saffranskaka med chokladglasyr. 6 ägg200 g smör4 dl strösocker1 paket saffran1 msk vaniljsocker2 tsk bakpulver4 ½ dl vetemjöl½ dl mjölkGlasyr3 dl florsocker50 g smält smör2 msk vaniljsocker4 msk kakao2 msk kaffe1
Brownie kaka med chokladglasyr och kiwi på toppen, en helt underbar kaka som var saftig och krämig. Låt Brownie kakan svalna i ca 1 timme, under tiden kan du börja med chokladglasyren så att den också får svalna till Brownie kakan
Vispa ihop smöret med florsocker och mjölk. chokladglasyr,. 75 g smör5-6 dl florsocker1/2 dl mjölk2 msk kakao. Börja med 5 dl florsocker och tillsätt resten av florsockret senare om glasyren känns för lös. 5-6 dl florsocker
Orginalet är ju såklart utanchokladglasyr och görs i dubbel sats i vanlig form för mjuka kakor. Det här är helt enkelt den mest underbara glutenfria mjuka kakan utan bakpulver som jag någonsin käkat
Idag är det inte bara fredag utan även chokladens dag och då passar det ju perfekt att tipsa er om denna saftiga banankaka med en riktigt smaskig chokladglasyr
Jag använder rårössocker i själva kakan och kokosblomsflorsocker i glasyren. Om du inte får tag på kokosblomsflorsocker (märket heter Aman Prana och jag köpte det på Lifeland i Stockholm) så går det förstås bra med vanligt florsocker också
2 dl florsocker. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl, vanillinsocker, kakao och bakpulver. Smält smör och tillsätt vatten och mjölk att koka upp
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.