Den här helgen har börjat riktigt bra, och inte är den slut än. I fredags kväll åkte vi ut till våra vänner och deras familjs sommarstuga som liggerprecis nere vid vattnet
Bred ett lagerfrostinginnei kakan också för snygghetens skull men också lite för smakens skull. Lunchen blev en enkel men god pastagratäng och tillfikat/dessert blev det den här maffigachokladkakan
Lägg cashewnötter i en mixer och mixatills du får ett mjukt nötsmör. Det kan ta ett par minuter. Lägg i kokos och agavesirap och rör med en sked eller knåda med händerna tills du får en smidig deg
Ljuvligchokladkaka. Det finnsingadieteri världen som kan hålla migi från choklad, så det så. Sedan är det bara att fördela ganachen på chokladkakan och toppa med hackade karamelliserade hasselnötter
Vissa gånger lyckas man sådär fullständigt med sitt recept. Dessa kakor är nämligen en fullträff. De har en underbar smak av kola och choklad samtidigt som de har en härligt seg konsistens
Kakan var verkligen super god. Jag hittade ett recept från programmet "halv 8 hos mig" på en chokladkaka med toscatäcke som jag var tvungen att testa. pchokladkakan100 g smör3 dl socker1. 5 tsk vaniljsocker1 nypa salt2 st ägg200 g blandade nötterKnäckglasyr1 dl socker1 dl ljus sirap1 dl vispgrädde2 tsk vaniljsocker1 tsk smör 100 g smör. 5 tsk vaniljsocker. 1 dl ljus sirap. 1 dl vispgrädde. 2 tsk vaniljsocker
Blanda alla torra ingredienser och tillsätt smöret, äggen och vattnet. Vit glasyr. Blanda smör, äggvita och florsocker och kör med elvisptills den är slät
Valet föll då på en mörk chokladkaka med smak av mint och kaffebönor. För några veckor sedan hade jag borstat tänderna, med minttandkräm, och drack relativt snart därefter en kopp kaffe
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.