Det blev en choklad maräng glasstårta med kanderade pecannötter, låter det gott. Vispa äggvitorna med citronsaften och hälften av sockret till ett vit fast skum
Ta marängen från värmen och vispa tills den är sval och tjock med en elvisp. Rör runt ett varv med slickepott, men ej mer för då blir marängerna mer bruna än chokladstrimmiga
Burken kan explodera och du har sprutlackerat hela köket med kladdig kolasås. Jag provade med en liten burk första gången och det var kanske därför smaken blev
Sätt på medelstark värme och rör tills sockret löst upp sig. Tänk att jag levat i mer än 38 år utan Salt kolasås. Salt kolasås400 g strösocker90 ml vatten200 g smör2,5 dl vispgrädde1 msk flingsaltBlanda socker och vatten i tjockbottnad gryta
Ta bort skålen från vattenbadet när marängsmeten har nått rätt temperatur och fortsätt vispa med maskin, till marängen har kallnat och blivit vit och fluffig
Då brukade vi äta den med inkokta päron och glass (inte så dumt), men nu valde jag att servera den med glass och en mix av hallon, blåbär och röda vinbär
Att koka kolasås är inte att baka men det är super gott till en god vaniljglass. Kram // A Kolasås. Den är inte sockerfri och inte nyttig men ack så god
Till fyllningen vispas grädden hårt och blandas med en påse krossade daimkulor. Skär försiktigt av ett lock på marängen och fyll med daimgrädden strax innan de ska serveras
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.