Det blev en choklad maräng glasstårta med kanderade pecannötter, låter det gott. Vispa äggvitorna med citronsaften och hälften av sockret till ett vit fast skum
Ta marängen från värmen och vispa tills den är sval och tjock med en elvisp. Rör runt ett varv med slickepott, men ej mer för då blir marängerna mer bruna än chokladstrimmiga
Ta bort skålen från vattenbadet när marängsmeten har nått rätt temperatur och fortsätt vispa med maskin, till marängen har kallnat och blivit vit och fluffig
Vänd ner nötterna och häll ut smeten på ett smörpapper. 200 g blandade nötter. 1Receptet gäller för 40 st 200 g blandade nötter 200 g mörk choklad ca 50% 1½ dl Arla Köket® vispgrädde 2 krm saltGör så här Rosta nötterna i en torr varm stekpanna
Till fyllningen vispas grädden hårt och blandas med en påse krossade daimkulor. Skär försiktigt av ett lock på marängen och fyll med daimgrädden strax innan de ska serveras
Blev även sötpotatischips med salt och vinäger (typ det bästa jag vet). Här är det bara att välja dina favorit nötter, jag hade pistage, mandel och cashewnötter
Fyll en stor kastrull med vatten och ställ den på en platta. en av våra favoriter är franska chokladmaränger gjorda på minst 70% mörk choklad. Vispa med elvispen kraftig i 10 minuter
Fyll en stor kastrull med vatten och ställ den på en platta. En av våra favoriter är stora chokladmaränger gjorda på minst 70% mörk choklad. Vispa med elvispen kraftig i 10 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.