Chokladmoussetårta med maräng & pistaschnötter serverat med hallon och jordgubbar
Kökschefen.nu
Kökschefen.nu
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Då var årets sista festkväll avklarad hos goda vänner, middagen var ett samarbete mellan dom tre familjerna som samlats. Där förrätten vart en västebottenpaj med krämiga pepparrots räkor, varmrätten en härlig oxfilé perfekt stekt och serverad med potatisgratäng och vitlökssmör.
  • vi
  • Botten
  • 100 g smält smör
  • 1 dl vetemjöl
  • 3 dl strösocker
  • 3 msk kakao
  • 1 1/2 tsk vaniljsocker
  • 2 krm salt
  • 100 g smält mörk choklad av bra kvalitet
  • 1/2 dl hackade pistagenötter (gärna salta)
  • Mousse
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 msk honung
  • 200 g hackad mörk choklad av bra kvalitet
  • 70 g smör
  • till servering
  • krossade maränger (till servering)
  • 250 gr Jordgubbar
  • 250 gr Hallon
  • 6. Servera med färska jordgubbarna och hallon

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.