Garnera med bär och hyvlad choklad. Lägg gelatinet i en djup tallrik och häll på kallt vatten så att det precis täcker, låt gelatinet svälla i vattnet i 5–8 minuter. 200 g vit choklad. 1 msk vit choklad
Den blev så uppskattad, att när jag sedan skulle ordna en liten fest för makens arbetskamrater i samband med att hans skulle sluta sitt jobb bestämde jag mig för att göra en pannacottatårtapå liknande sätt
Garnera med valfria bär och kanske ett myntablad Recept. Mormors flädersaft – så gör du den Pannacottamed fläder och vit choklad Ingredienser 4 msk koncentrerad flädersaft 1 msk socker 3 dl grädde 35 g vit choklad 2,5 gelatinblad valfria bär till garnering Gör så här Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. 35 g vit choklad
4 4 dl grädde 4 msk gelésocker Multi 1 vaniljstång Hallongelé 200 g hallon 1 dl vatten 6 msk gelésocker Multi Till servering vit choklad Lägg till i inköpslistan
I lördags gjorde jag en pannacotta som jag tänkte ni skulle få receptet på. Lägg choklad, grädde och gelésocker multi i en kastrull och smält på svag värme
Originalreceptet kommer från Norrmejerier, men jag har dragit ner på gelatinet i min version. Fazers vita choklad med citronsmak går säkert att ersätta med vanlig vit choklad och lite finrivet citronskal
Vi grillade fransyska, majs, gjorde pommes på grillen och drack lite rosé till det. Louise var efterrättsansvarig, och hade med sig den här ljuvliga pannacottan som innehöll vit choklad och var toppad med passionsfrukt
Chokladen går att köpa på nätet, i en del chokladbutiker och en del hälsokostaffärer. Den här pannacottanmed smak av mango och kokos fredagsmyste maken och jag med förra fredagen, så inget kan väl passa bättre än att bidra med receptet till Söta Sakers månadsutmaning som är just Fredag
En efterätt som går snabbt att slänga ihop med så få ingredienser och ändå smakar det ljuvligt. Fyll inte hela vägen upp men bara lite mer än halva (beroende på hur stor pannacotta du vill ha
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.