Kalla promenader i varma kläder och tända ljus med värmande chokladsoppa när man kommer hem igen. Äntligen knarrar snön under skorna igen och lyser upp staden till sent på kvällen
Jag kan däremot inte låta bli att tycka det är så himla tråkigt när jag lagt ner tid för att göra någon glad och endast har en chokladsoppa (aningen överdrivet) att visa upp
Schweizernötchoklad som är rinnande i konsistensen, som en chokladsoppa, söt och värmande om man väljer att servera den på direkten eller bara som kall god choklad man äter med sked om man som jag gjorde, förbereder den och låter den stå i kylen en stund fram till servering
Och till efterrätt serverades små, små skålar med vit chokladsoppa toppad med pistaschnötter och olivolja, något som den ene sonen snappat upp på en resa i Spanien
Häll den varma gräddmjölkblandningen över chokladhacket under vispning, och fortsätt sedan vispa tills chokladen helt löst sig och du har en mörkbrun, blank chokladsoppa i bunken
Näst morfars mors chokladsoppa är det här nog världens bästa efterrätt. Lakritspuddingen är en variant på klassisk chokladpudding, fast med söt lakritssmak istället
Smält försiktigt chokladen i en kastrull. Vispa ner mjölken. Ställ kallt. Om soppan har fått en lite stel yta då den ska serveras är det bara att vispa så försvinner den
Hetta upp choklad och grädde i en kastrull. Tillsätt eventuellt några droppar cognac. Servera soppan varm i små portionsskålar tillsammans med marshmallows
Koka upp grädden, mjölken och sockret tillsammans med kanelstången. Låt stå och dra i ca 15 minuter. Koka därefter upp på nytt och häll gräddkoket över den vita chokladen
Nästan som en chokladsoppa. Hoppas att ni haft en härlig helg. Nu är det ingen tvekan om att det har blivit höst på riktigt, för även om solen skiner från en klarblå himmel just nu så är luften härligt “hösthög” och löven börjar bli gula på träden
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.