Var inte blygsam med sylten. Serveringsförslag - till exempel till frukost med skumpa till. Chokladtårtamed jordnötssmör, sylt och chokladganachetopping Chokladbotten2 cup Vetemjöl2 1/2 cups Strösocker3/4 cup Kakao2 tsk bikarbonat1 tsk salt1 cup matolja1 cup gräddfil1 1/2 cups vatten2 msk vit vinäger1 tsk vaniljsocker2 äggVärm ugnen till 175 grader. Jordnötssmörsfrosting och Hallonsylt280 gram cream cheese, rumstemperarat115 gram smör, rumstempererat5 cups florsocker1 cup smooth jordnötssmör1 burk hallonsylt I en stor skål, vispa jordnötssmör, cream cheese och smör tills det blir fluffigt
Vispa äggulor, socker och vaniljsocker fluffigtmed elvisp. Lowe for som ni kanske minns iväg med farmor till den stora huvudstaden och lämnade sina stackars föräldrar hemma
det svalnade smälta smöret med socker. Dekorera med chokladfudgefrosting och ferrero rocher. Här bjuder jag på en cupcake som passar bra till nyårsfirandet
I förra inlägget var en av tårtorna fyllda medAhlgrensbilarfluff. Skär bilarna i småbitar. Fluff kan man egentligen göra av en hel massa godis, som Skumtomte, Daim, Marshmallows mm
Täckt med svart sockerpasta och dekorerad med lakritshjul och bilar. Börjar med denna så ska jag försöka få till lite från Lidingöloppet och Gabriels kalas bland annat
Var noga med att grädden inte kokar. Denna gång blir det en tårtfyllning gjord på algrens bilar. Använder man godis och gör på det här sättet kallas det för "fluff"
Gör om proceduren med grön och vit. Rör tills bilarna har smält. Värm 2 dl grädde och klipp ner 25 rosa bilar. 1 påse Ahlgrensbilar ( 25 st av varje färg )
Ahlgrensbilarmed en vit kladdkaka, så enkelt var det. Att ha i ahlgrensbilar i kladdkake smeten var supergott, jag var rädd det skulle bli för sött, men det tyckte jag inte
När alla tre lagrena har svalnat och stelnat kan du garnera med lite bilar på toppen. Och om man vill kan man förstärka färgerna lite med att ha i lite karamellfärg
Endast två ingredienser behövs till denna efterrätt, Ahlgrensbilar och grädde, men den kräver ändå sin tid och planering då de olika lagren av pannacotta måste stelna innan nästa lager hälls på
några droppar karamellfärgVänd ner grädden och äggvitorna Häll i formen och sätt formen i frysen Dekorera antingen medfluff eller lite konserverade päron
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.