Den här amerikanska chokladtårtanhade jag bakat till påskmiddagen. Och ja, jag älskadeden. Så om du gillar mastiga chokladbakverk så är det ett måste att pröva denna tårta
Och som vanligt lägger jag inte ner någon tid på fotograferingen och inte heller någon som helst redigering men tycker de blev himla bra ändå med en vanlig simpel digitalkamera
Mixa mandeln till grovt mjöl och tillsätt resten av ingredienserna. Mixa till en deg som du trycker ut i en form med löstagbar botten (klä denmed plastfolie innan så tårtan blir lätt att lossa)
Vänd ner ägg och tpt-massan i marängen med en slickepott, vänd ner detsiktade mjölet. Det är väldigt gott med något sötsyrligt efter en middag också, vilket den här svarar upp mot
Lägg äggulorna i en skål och vispa ner den varma sockerlagen med elvisp. Den vita chokladdekoren är gjord av smält vit choklad som stryks ut på ett overheadark med lite riven kokos på
Två som fyllning och en som jag täckte denmed. Klä undertiden kanterna på en vanlig springform med bakplåtspapper så den nästan blir dubbelt så hög då bottnen kommer stiga
Den är toppad med karamell och chokladsås ovanpå, pekannötter och marschmallows. Det är lite jobbigt när gästerna hinner tacka nej försent när man redan gjort en kaka men jag får ha medden ut i tjänsten på lördag istället, det blir säkert någon fikapaus haha
Strö några flingor havssalt ovanpå. I princip samma recpt som tårtan lite längre ned på bloggen, fast här gjorde jag en maräng som jag spritsade på ochbrändemed gasolbrännare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.