Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Snitta upp vaniljstången och skrapa ur fröna. Blanda grädde, vaniljstång med frö, socker, apelsinskal och saft i en kastrull
Värm ugnen till 200 °C. Smält smöret tillsammans med chokladen på låg värme i en kastrull, rör om. Vispa under tiden 4 st ägg tillsammans med 1,25 dl socker
Denna choklad-och banankaka bakade jag på tidigare i vintras, då jag ville baka något till de cafégäster som efterfrågar osötade bakverk eller åtminstone sötade med mindre socker
Mörk choklad-och kaffemousse. Mörk choklad-och kaffemousse. Här kommer receptet på den smarriga efterrätten som jag gjorde till våran tapaskväll i lördags
choklad-och jordgubbspulver från Renée Voltarie. Jag har i helgen gjort god ganola/musli till maken. Han vill gärna variera sin frukost och ha något gott till mellanmål, gärna med mindre stärkelse och glutenfritt
Apelsinpannacotta med chokladhjärta. Eftersom det inte var tillåtet att prata hur som helst blev det aldrig av att jag tog reda på vad det var för något, men i helgen när jag gjorde en apelsinpannacotta insåg jag att det kanske kan ha varit något åt det hållet i alla fall
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.