De vinkokta fikonen ska jag prova att servera till hemlagad vaniljglass någon dag, jag tror de gör sig precis lika bra i en efterrätt som i en förrätt.Chèvretoast med vinkokta fikon, 2-4 portioner
Sila av vinet och servera fikonen rumstempererade tillsammans med någon god ost, exempelvis brieost. Vinkoktafikon och brieostHär kommer ett tips på en god efterrätt som passar perfekt till ostbrickan
Vinkoktafikonmed vaniljris och gott nytt år. Det är bara att konstatera att det har varit ett härligt år på många sätt, jag har jobbat med min avhandling, rest runt i Europa och färdigställt min kokbok
Lägg svamp och morötter i grytan och smaksätt med salt och peppar. Späd ev med mer buljong. Hetta upp margarinet på medelvärme i en stor gryta och bryn köttet i grytan, skuret i tärningar på ca 2 x 2 cm, ca 10 minuter. Pudra över mjölet och låt bryna med 2 minuter. Värm grytan på medelvärme ca 15 minuter tills den är genomvarm
FIKONMED SERANOSKINKA GETOST OCH HONUNG. Jag blev bokad för att göra en trerätters för släkt och vänner och tog med mig mästerkockskolegan Andreas in i köket
Färska fikonmed gorgonzola och honungFikonHonungGorgonzolaPepparSkivafikonen i ca en halv centimeter tjocka skivor, lägg på en teskedsstor bit gorgonzola på varje skiva, klicka på lite honung och peppra
BAKADE FIKONMED GETOST, HACKADE NÖTTER OCH HONUNG. Du kan med fördel kryssa dem lite med en vass kniv och öppna upp dem lite för att lättare fylla dem lite extra
Lägg ner musslorna i grytan och skaka om, med locket på, då och då under tiden musslorna ångkokas. Ta upp musslorna med hålslev och håll dem varma i en form med folie över
RECEPT - VANILJ- & VINKOKTA PÄRON med VANILJSEMIFREDDO. Det här är en gammal goding som mamma gjorde när jag växte upp med citron och saffran vill jag minna mig
I med tomatpurén, vin, timjan och musslor. Slå över grädde och smaka av med salt och peppar. Ca 2 port800 g blåmusslor med skal (frysta)1-2 msk färsk timjan1,5 dl vitt vin1 fänkålsstånd2 vitlöksklyftor1,5 msk tomatpuré1,5 dl grädde1 röd chilisalt och pepparFinhacka lök, vitlök och chili. 800 g blåmusslor med skal (frysta)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.