Gnid in hela lammstekenmed smörblandningen och även där benet har suttit så det blir inuti. Putsa lammsteken fri från hinnor och även fett om det är mycket fett på den
Servera den rostade sötpotatisen med den vitlöksstekta svampen och salladen. Ta ut den rostade sötpotatisen och smula över fetaost och grovhackad persilja
Satsade på en rubbing av citron, vitlök och rosmarin, som syns på bilden är det en liten "grön" rubbing på ytan av köttet vilket fungerar som smakbärare
Hacka lök, vitlök och timjan och blanda medcitronsaftoch olja. Krydda, bred på örterna, citronskalet, den pressade vitlöken, de delade oliverna och den smulade fetaosten
Servera den rostade sötpotatisen med den vitlöksstekta svampen och salladen. Ta ut den rostade sötpotatisen och smula över fetaost och grovhackad persilja
Putsa köttet om det behövs, gnugga in citron, fond, rosmarin, vitlök, salt och peppar i köttet. Rulla ihop köttet och bind upp det med steksnöre eller tandpetare
Krydda steken med rosmarin, salt och peppar och lägg den i en ugnsform. Skala potatis och rödbetor. Servera lammsteken i skivor med de rostade rotfrukterna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.