Förbered kakan ca 7 timmar innan servering. Fungerar också bra att förbereda dagen innan. _________________________________________________________________________________
Här kommer cheesecaken vi åt till efterrrätt på nyårsafton. 12 st digestivekex. 75gr smör. 3 msk socker . Mixa ihop de här tre ingredienserna och tryck ut i en form med löstagbar kant
Sätt ugnen på 170 grader. Botten. Mixa först digetivekex, choklad och jordnötter till en smulig massa i en mixer, blanda sen ner smöret och kör tills allt är en ända stor klump
Tror ni mig när jag säger att jag inte alltid är sugen på layer cakes. Att det faktiskt bakas annat här hemma också, annat som ibland inte ens är sötsaker
En cheesecake som varken är ugnsbakad eller fryst. Jag gillar båda varianterna, men den här sorten med gelatinblad i är absolut inte dum den heller - tvärtom
Botten. Smält smöret. Smula kexen, gärna i matberedare. Tillsätt socker och smält smör och blanda samman. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form, med löstagbar botten, som är 24 cm i diameter
Jag kollade för säkerhets skull om tjejen som är nötallergiker tål frön (vissa nötallergiker är även känsliga mot frön) och det gjorde hon så jag började skissa lite på ett recept jag velat prova ett tag, nämligen en citroncheesecake
Det var länge sen jag bakade en cheesecake och jag som älskar cheesecake. Det finns så många fördelar med cheesecakes, det går bra att förbereda i förväg och det går att variera på så många olika sätt (bara kika in i min ”cheesecake-kategori” så ser ni vad många olika slags cheesecake det finns)
Jag la upp en bild på en underbar glutenfri cheesecake på facebook (Flink på Glutenfritt) för ett tag sen men gav er inte receptet som kommer från Leila Lindholm, fast jag har använt glutenfria digestivekex i botten givetvis och så är jag otroligt förtjust i citron så jag använde två stycken i min cheesecake
Finfördela kexen i mortel eller matberedare. Smält fettet och blanda det med kexsmulorna. Tryck ner smuldegen i botten på en rund form med löstagbar kant (24 cm i diameter)
Citroncheesecake med hallongelé. 0kommentarer. 10st digestivekex 50g smör eller margarin. 4st gelatinblad 2st ägg 400g philadelphiaost 2dl crème fraiche 1,5dl socker 1tsk vaniljsocker Skal från en citron 100g vit choklad
Citroncheesecake med lemoncurd. Botten. 16 st kex Digestive utan socker (Göteborgskex)50 g smör2 msk mjölk (jag tog lättmjölk)Ev ett par msk sötningFyllning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.