Citronmarinerad kyckling med ugnsgrönsaker
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 kg kycklingfilé (skuren i bitar)
  • 1 st citron, rivet skal och saft (gärna ekologisk)
  • 4 msk olivolja
  • 1 msk soja
  • 1 krm gurkmeja
  • 1 krm svartpeppar
  • peppar
  • Ugnsgrönsaker
  • 2 st små fänkålsstånd
  • 3 st rättikor
  • 1 st stor rödlök
  • 12 st champinjoner
  • 8 st vitlöksklyftor
  • 20 st gröna oliver
  • 16 st körsbärstomater
  • 4 delar Skala/putsa rättikorna och klyfta dem. Förkoka rättikorna i ca fem minuter. Skala och klyfta löken, dela champinjonerna och skala vitlöksklyftorna. Lägg grönsakerna (förutom tomaterna, champinjonerna och oliverna) med kycklingen tillsammans med marinaden på en ugnsplåt. Rör om väl. Ställ in plåten i ugnen, på 225 grader När 20 minuter har gått tillsätter du tomater, champinjoner och oliver som får steka med tills kycklingen är genomstekt, i ungefär 10 minuter Salta och peppra efter smak.
  • 200 g fetaost
  • 1,5 dl creme fraiche
  • 1,5 tsk olivolja svart

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.