Serverade bara med en enkel gräddås, kokta haricotesvertes och lite färskpotatis. När allt är klart så kokar du haricotes verten i saltat vatten någon minut tills de blir mjukt knapriga
Tina haricotvertes. Vänd runt haricotvertes , lök , persilja och sallad i dressingen. Ta upp laxen ur lagen, lägg upp på tallrikar och servera med marinerade haricotsvertes
Kapris och rödbetor är en oslagbar kombination, lite goda färska haricotesvertes till istället för potatis gör att det hela känns riktigt fräscht och lite lyxigt, glöm inte citronen till
2st Päron, urkärnade och skuren i mindre bitar1st Röd lök, grovhackad200g Haricotesvertes0,5msk Hackad bladpersiljaHavssalt & svartpeppar från kvarnSåhär kan man göra
Tillsätt haricotesvertes och stek dem mjuka, häll på balsamicovinägern och olivoljan, koka upp. 250g Färsk norsk fjordlax á 125g/st1 st förpackning färska Haricotesvertes, ca 200g10st Plommontomater1st Röd lök, finhackat25g Vitlökssmör (från förra receptet, lite har du säkert kvar i kylen
Jag rensade haricot vert och kokade några minuter. Idag blev det finlunch med familjen. Jag började med den rostade vitlöken, skar av toppen och lade på lite utav gårdagens kryddsmör
Forma köttfärsen till kött bullar och stek dem i rapsolja tills de är genomstektaFräs andra halvan av löken i rapsolja tills det blir mjuk, tillsätt salt och peppar, ½ tsk gurkmeja blanda i Haricots verts och tomatpure
Detta recept på hel laxfilé är ett bra exempel på att det enklaste ibland är det godaste. Oftast är det billigare att köpa en hel laxsida och dessutom är det perfekt när man ska laga till många
I veckan som var fick min lergyta komma fram ur gömmorna. Den stackarn har glömts bort lite sedan dennes kusin med sladd flyttade in i familjen Andersson/Kårdahls hem
Hej. Idag har vi återigen hantverkare hemma och denna gång är det garageporten som ska bytas. Det var verkligen välbehövligt med både ny ytterdörr och garageport så det blir verkligen jättebra
Använd haricot verts och/eller vaxbönor eller andra slags bönor som du gillar. 4 portioner300 g bönor (haricot verts och/eller vaxbönor)3/4 dl olivolja1 dl färska hackade kryddor (timjan, oregano, basilika)1 liten riven vitlöksklyfta200 g halloumi, tunt skivadOlivolja Flingsalt och grovmalen svartpeppar
Klicka i smör i pannan och stek haricot vertsen med vitlöken i samma stekpanna som baconet. Haricot vertssallad, ca 4 port. Ca 500 g haricot verts (jag använde frysta). Haricot vertsen behöver stekas ca 6-7 min (kortare om dom är färska) så dom för lite färg. baconharicot vertssalladtillbehörVarm sallad Ca 500 g haricot verts (jag använde frysta)
Citronmarinerad fänkål och lax. Jag hittade ett recept på citronmarinerad fänkål i senaste numret av tidningen Matkärlek och kände direkt att jag var tvungen att testa det
Som tillbehör till kvällens middag (grillat lamm) har jag gjort haricot vert, så attans gott. Ansa haricot verts på ändarna och fräs i smör i stekpannan några minuter, rör runt
. Sitter för först gången den här våren ute på altanen med en kopp kaffe och njuter av solen. Jag känner hur energi och glädje sprida sig i kroppen, som alltid när vårsolen kommer fram
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
Marinerade haricot verts var en nyhet men de lär nog dyka upp fler gånger framöver. Olivia tyckte att de var jättegoda och då tycker hon egentligen inte ens om haricot verts
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.