När man vikt klart brödet ska det jäsa i en timme i bunken.
Därefter ska degen hällas ut på en bakhandduk med ganska rikligt med mjöl på. Dra ut degen till en rektangel och vik dubbelt. Gör sedan ett löst paket av handduken och låt jäsa i 1 h
Mmmm, jag måste snart göra en raid åt fruktkorgen till och ta fram mandolinen och fankålen. Skålla mandlarna och rosta dem sedan långsamt i en torr järnskekpanna
Det är så bra att ha, och dessutom håller de länge i kylskåpet. Varierbar är den här typen av mat också - quinoa och linser kan du ha i allt från sallader, grytor, soppor - och som denna gång
Salta och peppra. Tillsätt vinet och låt puttra tills vätskan är borta. Blanda olivoljan, citronsaften, citronskalet, salt och svartpepparn till en marinad
men den här tiden på året när det finns mycket zucchini, aubergine, paprika och tomater så tänker jag att jag inte behöver äta kött vareviga vareviga dag
Till det serverade jag citronmarinerade rotfrukter. Ska vara ärlig och säga att jag varit lite skeptisk till just fläskytterfilé innan men jag inser att det beror på att jag på sommaren ibland köpt färdigmarinerad fläskytterfilé som är full av vatten och då blir den så där svampig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.