Citronmoussetårta med lakritsbotten
Vardagsfröjd
Vardagsfröjd
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 115 g hasselnötter
  • 75 g valnötter (eller pecannötter)
  • 3/4 dl strösocker
  • 2,5 msk vetemjöl
  • 1 msk lakritsextrakt (eller lakritsgranulat, eller 1½ msk lakritspulver)
  • 115 g rumsvarmt smör
  • 1 gelantinblad
  • 2 dl strösocker
  • 50 g smör
  • ägg
  • 2 äggulor Blötlägg gelantinbladet i en skål med kallt vatten i ca
  • 5 min Lägg citronsaft, skal, socker och smör i rostfri kastrill, smält på svag värme och dra kastrullen från plattan
  • gelantinblad
  • 3 dl grädde
  • 2 dl florsocker
  • 3 äggulor Finrivet skal av
  • 1 citron
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • gelantinblad
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vatten

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.