Citrontårta med halloncurd och citronfrosting
Matarkivet | Mat, kärlek och mera mat
Matarkivet | Mat, kärlek och mera mat
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 8 portioner
  • 175 g vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 rumstempererade ägg
  • 175 g mjukt smör
  • 175 g strösocker
  • 1/2 tsk vaniljsocker eller vaniljextrakt
  • 1 msk citronsaft
  • 5 dl
  • 170 g hallon
  • 100 g smör
  • 200 g strösocker
  • 1 citron
  • 150 ml färskpressad citronsaft (3-4 citroner)
  • 3 ägg Mixa hallonen med äggen i en blender. Häll smör, socker, citronsaft och -skal i en teflonbottnad kastrull tills allting blandats ordentligt. Sila i hallon- och äggblandningen, minus kärnor och rör med visp på låg värme tills blandningen tjocknar och blir lik lättvispad grädde i konsistensen. Häll över i en skål och låt svalna innan användning. Håller sig ca en vecka i kylskåp.
  • 250 g florsocker
  • 80 g mjukt smör
  • 2 msk rivet citronskal
  • 25 ml mjölk
  • 1 droppe gul hushållsfärg

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.