2016-12-17 @ 13. Ett lite nyttigare julgodis. Det här receptet hittade jag av en slump när jag slösurfade och eftersom jag hela tiden letar efter nyttigare alternativ till snask så ville jag testa
De vackra bilderna i kokboken är tagna av fotograf Veronica Kindblad och den är skriven tillsammans med Lars-Erik Litsfeldt och Patrik Olsson på Smarta Diabetiker
När också chokladen har stelnat så skär du kakan i lagom munsbitar. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienserna till kakan och platta ut smuldegen i en långpanna med bakplåtspapper
Julgodis måste inte innebära sockrig kola och glutenstinna lussekatter. The post Pepparkakskulor – Nyttigare julgodis appeared first on ceciliafolkesson
Äppelchips4-6 äpplen urkärnas och skärs i så tunna skivor du kan. Detta räcker mer än väl till 3 plåtar i varmluftsugn. Torka på bakplåtspapper i varmluftsugn på 100 grader i 3-5 timmar. Vänd skivorna efter 1,5 - 2 timmar så fastnar dom inte. 4-6 äpplen. 3-5 timmar
– då är detta godis något för dig. Gillar du julgodis och dessutom choklad och saltlakrits. Man blir ganska nöjd fort, i alla fall i mitt tycke då de är ganska mäktiga att äta
Täck bunken och låt degen jäsa i ca 30 - 40 minuter. Ibland när jag vaknar tidigt på helgen brukar jag baka något gott bröd och sedan överraska maken med lite nybakat till frukosten (jag sparar min ranson till kvällsmaten istället)
Förvara julsnickersn i kylen, med bakplåt- eller smörgåspapper emellan. Gomorron och jag vill önska er en härlig tredje advent… Jag tänkte tipsa om en klassisk goding här, LCHF snickers… Ett mera hälsosamt alternativ till advent och jul…
Receptet kommer från Ica-kuriren. Mamma har bakat en sjukt god kolasort i år med flingsalt. Gillar salt mer och mer i bakverk, men det är ju knappast unikt nu för tiden
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.