I söndags hade jag tänkt prova Thomas Kellers recept på confiterade anklår, men insåg när jag läste receptet att en dag liksom inte riktigt räckte till
Confiterade anklårmed rödbetor, chévreost och baconinfuserade puylinseranklårankfettkryddor (t ex rosmarin, vitlök)kokta rödbetorchévre i grova smulorpuylinserbacon (gärna från Bondens i Hötorgshallen)Packa anklåren tätt i en kastrull, häll på ankfettet och eventuella kryddor
Men, den här gången blev det serverat med lax och grönsaker vilket passade mycket bra till. Nåt som jag velat göra länge men inte gjort, eftersom jag inte haft någon stavmixer, var blomkålsmos så nu var det äntligen dags
Rostad vitlök går inte att jämföra med orostad. Det godaste blomkålsmoset jag någonsin ätit. I med grädde, smör, riven parmesan, persilja, rostade vitlöken, salt och peppar
Du kan antingen välja att rimma köttet i saltlag eller göra en saltsörja smaksatt med örter. Detta är tidskrävande men som alltid med långkok, så värt det
Lägg blomkålen i en microtålig skål med lock. Häll i grädden och på med locket. Mixa blomkålen med en stavmixer, klicka i lite smör och tillsätt eventuellt mer grädde
Koka blomkålen tills den är mjuk, häll av vattnet och mixa med stavmixer till önskad konsistens. Det är lätt att själv freestyla med egna kryddor och örter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.