Coq au Vin – Tupp i vin eller som det blev kycklingben i vin
Aqua vitae - livets vatten
Aqua vitae - livets vatten
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 200 gram rökt eller rimmat sidfläsk eller bacon (i bit)
  • 2 msk ankfett eller smör
  • 1,8 kg kyckling lår, kycklingklubbor och eller lårfiléer
  • en flaska ungt fylligt rödvin
  • 2,5 dl kycklingbuljong
  • 3,5 dl oxfond (spara 1 dl till löken)
  • 2 msk tomatpuré
  • 3 vitlöksklyftor 2 tsk torkad timjan (plus en nypa till löken)
  • 3 lagerblad (2 för grytan, 1 för löken)
  • 1 kruka med persilja eller bladpersilja (knyt ihop ett 10-tal stjälkar i en bukett och lägg undan två-tre stjälkar till löken)
  • 10-15 cocktailtomater 20-25 steklökar, smålökar eller schalottenlökar
  • 1 msk smör
  • 400 gram färska champinjoner
  • potatis

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.