SERVERA DIN COQAUVIN MED PARMESAN- OCH RICOTTAFYLLDA DUMPLINGS SÅ HÄR. Jag tror inte att jag behöver förklara för er att en Coqauvin alltid går hem hos de flesta
4 500 g kycklinglårfilé eller kycklingfilé av bröst 1/2 tsk salt 1 krm svartpeppar 100 g rökt sidfläsk eller bacon (100 g sidfläsk motsvarar 1 paket bacon à 140 g) 2 schalottenlökar 2 vitlöksklyftor 1 purjolök 150 g champinjoner smör till stekning 3 dl rödvin 1 dl vatten 2 msk kycklingfond 1 msk soja 3 lagerblad 1 tsk timjan 1 tsk arrowrot eller maizena Till servering kokt potatis Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Lägg i timjan och tillsätt vinet. Stycka upp kycklingen i bitar och rulla i vetemjöl. Bryn kyckling, schalottenlök, morot, vitlök och tärnat bacon tillsammans med tomatpurén i smöret
Salta och peppra och bryn bitarna runt om i en stekpanna med smör. Skala och hacka lök och vitlök. Stek lök, vitlök, bacon, svamp och smålök och tillsätt till grytan
Tillsätt vin, sherryvinäger, bouquet garni, grädde och buljong. smör och rapsolja att steka i. När man tänker på coqauvin blir det oftast en gryta med rött vin som påminner om boeuf bourguignon - en jättegod gryta, receptet finns här på bloggen
4 4 port ris eller annat gryn ca 450 g kycklinglårfilé 140 g bacon 2 vitlöksklyftor 1 gul lök 250 g färska champinjoner 1 msk olja 3 dl rött matlagningsvin 2 dl vispgrädde 1 dl vatten 3 lagerblad 1 tsk timjan 2 tsk majsstärkelse 1/2 kruka persilja salt och peppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.