Här är recept på Tortillabröd, glutenfritt- och mejerifritt. till ca 4-6 bröd (beroende vilken storlek Du vill ha på dem). 1-2 tsk salt. ca 4-6 bröd (beroende vilken storlek Du vill ha på dem). 1-2 tsk salt
Inspiration till den här goda efterrättskakan med årets skörd av äpplen och plommon, och med ett kul täcke av cornflakes, mandel och vit choklad, har jag fått av Annika på bloggen Bak och Mat för alla
Alla recept är gluten- och mejerifria. 7,5 dl ljummet vatten, ca 25-30°C. Låt degen stå i 10-15 minuter. Låt stå och jäsa i 75-90 min. Glutenfritt bröd jäser upp ca 30-50 %, inte till dubbel storlek som vetebröd. ) 7,5 dl ljummet vatten, ca 25-30°C
Baka mitt i ugnen i ca 15-20 min. Gör såhär. Blanda ägg och keso i en bunke. Mixa dem med en stavmixer tills keson blir lite slät, då slipper du kesoklumpar i brödet
Sätt ugnen på 200 g. Vispa äggen riktigt fluffiga, ca 5 minuter. Blanda de torra ingredienserna. Vispa ner färskosten, osten och de torra ingredienserna
-) Har faktiskt inte smakat än, men snart så. -). -) Har faktiskt inte smakat än, men snart så. Sonen har beställt tårta till Nationaldagen så nu har jag bakat en chokladtårta som jag hoppas är lika god som den ser ut
Dela degen i bitar och rulla till bollar. Ugn 225 12-14 min 100 g jäst. Vatten, havregryn, fibrex och mattfett värms upp tillsammans med hälften av vattnet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.