Jag är faktiskt riktigt nöjd med slutresultatet, frasiga gifflarmed ost och skinka som fyllning. Men som svågern sa, varför ge sig på gifflar när jag inte är den mest utvecklade "bagerskan" i sta'n
Det var ett bra tag sedan jag gjorde tvåfärgade gifflar och tyckte det var dags igen. Denna gången har jag gått efter eget huvud, fyllt dem med hasselnötskräm/nutella och använt mig av min erfarenhet
Lägg gifflarna på plåtar med bak-plåtspapper. Rör i oljan och ringla chokladen över gifflarna. Pensla gifflarnamed uppvispat ägg och grädda i 8–10 minuter
Rulla ihop gifflarnamed start från den bredaste delen. Lös upp jästen med lite av vätskan. Lägg gifflarnamed skarven nedåt på plåtar med bakplåtspapper
Rulla ihop trekanterna till gifflar och lägg dem med skarven nedåt på kakplåtsklädda plåtar. Att göra gifflar är inte svårt men de ser lite finare ut än vanliga vetebullar
Pensla med ägg och strö över lite pärlsocker. Sporra ut 8 trekanter ur varje kaka och lägg en klick aprikosmarmelad på varje trekant och rulla ihop till gifflar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.