Hemmagjord müsliblandning serverad med turkisk yoghurt – smarrig frukost/kvällsmål/mellis. Ja återigen har det varit inslag på nyheterna om de üüübersockrade frukostblandningarna i affärhyllarna
Nä, här kommer (efter flera önskemål) receptet på min supergoda müsli. Vi äter alltid yoghurt och müsli till frukost och hade smakat igenom och hunnit tröttna på alla färdiga och hyfsat nyttiga müslisorter
Och vad vi fick var en Vanilla Passion - kall, fruktig och rosa. Vanilla Passion1 glas à ca 33 cl2 cl Vaniljvodka2 cl Passoa eller liknande passionsfruktsliköris (gärna krossad)2 lime- eller citronklyftorsprite eller fruktsodaLägg isen i kylda glasPressa i limeklyftorna och lägg i demTillsätt vaniljvodka och PassoaToppa med läskAlkoholfri variant
Med tanke på alla recept på granola och müsli jag har här på bloggen är det kanske ingen nyhet att dessa livsmedel är bland det bästa jag vet, och en stor anledning till att jag ser fram emot frukosten varje morgon
Nåt som jag funderat på länge är att göra egen müsli. Blanda vatten och olja och häll sedan över sakta i bunken samtidigt som du kramar müsliblandningen med händerna så att det blir lite klumpar
Wohoo fredag, välkommen underbara dag. Eller vad säger du. Kvällen är kommen och snart väntar sängen efter en vecka med fullt ös men först vill jag bjuda dig på en supergod och enkel cheesecake
Detta är min favorit müsli som jag äter med chiapudding till frukost nästan varje dag. När müslin är klar och fått svalnat helt häller du upp den i en lufttät burk
Att göra hemgjord müsli är både enkelt och billigt. Variera precis som du vill med olika gryn och nötter, och vill man ha i russin eller annan torkad frukt tillsätter man det när müslin svalnat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.