Rör ut mjölet i grädden. Skala och klyfta löken. Tillsätt pepparroten och smaka av med salt. Skala och skär 2 morötter i mindre bitar. Låt köttet sjuda med locket på glänt, 1 1/2-2 timmar. Skala 2 morötter och skär dem i bitar. Lägg i morötterna och låt sjuda 5-6 min. 16 person(er) Ingredienser 3 kg högrev 2-2,5 l vatten 4 morötter 4 gula lökar 5 persiljestjälkar 1 msk vitpeppar, hel 3 lagerblad 4 kalvbuljongtärningar 1 dl vetemjöl 2,5 dl matlagningsgrädde 4 dl pepparrot, riven 2 tsk salt Tillbehör 2 kg potatis, kokt 8 morötter, kokta pepparrot, nyriven persilja, hackad
Fräs den i smör i en tjockbottnad gryta. Skala och finhacka löken. Tillsätt senap, fond och 2 msk whisky, resten av grädden, peppar, farinsocker och soja. Rör ner den i såsen och låt koka ca 5 min. Smaka av och häll eventuellt i mer whisky efter smak, drygt 1 msk
Smula ner osten och tillsätt crème fraiche och vatten. Skär kycklingfiléerna i 4-5 bitar, salta och peppra. lätt crème fraiche, (15 %) eller fraiche (5 %)
Det finns olika varianter på denklassiskaläskande vindrinken men det här är vårt eget enkelt favoritrecept på spansk sangria somsmakar underbart gott och den drickan är en av varm vår- eller sommardag absoluta favoritdrycker
Jag vill tacka alla er som läser bloggen för att ni vill komma och hälsa på här hos mig, det känns helt galet att det finns folk som tycker att det jag bakar och skriver faktiskt är intressant
Blanda ihop strö- och farinsocker och strö över bruleen och bränn med en livsmedelbrännare eller sätt ugnen på snabbuppvärmning och grilla högst upp tills sockret smält
Jordgubbar hittar du i några av glasen, men vi har även blandat ner vattenmelon, hallon och andra frukter i somliga glas - det finns ju allergier att tänka på
Kommentarer som "Den här är my type of cupcake", "Densmakarsom en dröm", "Mmmmm, perfekt" och "Den godaste jag ätit" samt "Simona jag går fortfarande och tänker på din paj nu efter flera timmar"
Den kortare tiden blir det om man har formar som har väldigt stor yta. För att se att smeten stannat så öppna ugnsluckan och skaka lite lätt på portionsformen, då ska det dallra lite men det ska vara fast, ingen vätskasom sipprar ut
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.