Vissa desserter är jag barnsligt förtjust i och crèmecaramel är en av dessa. Crème brulee en annan. Eller de flesta efterrätter funkar för mig om jag ska vara ärlig
Låt puttra och rör runt i ungefär 5 minuter eller tills vätskan har tjocknat och det luktar sådär nötigt och karamelligt. Grädda i ugnen i ungefär 50 minuter eller tills de har satt sig i kanterna men fortfarande är lite lösa i mitten
Cremé caramel är en klassisk dessert som passar till de flesta festliga tillfällen, både som en god avslutning på en trevig middag eller som dessert på julbordet
Gärna något krämigt och gott som en crème brulée eller som den här härliga brulepuddingen. Ställ in formarna i vattenbad i ugnen och låt stå i 20-25 minuter eller tills krämen just har stelnat och en kniv kommer upp ren när den stuckits ner i mitten
Ta fram en avlång form. Smält 1,5 dl strösocker i en stekpanna. Använd inte högsta värme, men nära på. När sockret är smält - häll på en halv deciliter kokhett vatten
Gör först karamellen genom att smälta margarinet i en stekpanna, tillsätt sockret och vattnet och öka värmen och rör med en träslev eller slickepott som tål värme tills blandningen börjar bli brun, häll då upp karamellsåsen i "creme brulè formar" eller små ungsformar i porslin och låt svalna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.