Currysås
Milda.se
Milda.se

Currysås

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 medelstora gula lökar
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl vatten
  • 2 msk Milda Culinesse
  • ½ äpple
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 - 1 ½ msk curry
  • 1 ½ msk konc Knorr Grönsaksbuljong
  • ½ dl Milda Mat

Beskrivning

    Skala och finhacka lök, äpple och vitlök.

    Häll matfett i en kall kastrull och ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget.

    Den idealiska stektemperaturen är uppnådd när bubblorna försvinner - lägg i lök, äpple, vitlök och curry och fräs det på svag värme ca 5 minuter. Det är viktigt att curryn får fräsa med i margarinet, då kommer nämligen currysmaken bättre fram.

    Strö över vetemjölet och rör om. Blanda ner vatten och fond och låt såsen koka i ca 5 minuter så att den råa mjölsmaken försvinner. Kör såsen i mixer och häll tillbaka den i kastrullen.

    Runda av såsen med Milda Mat och smaka av den med salt och peppar.

    Servera till kyckling-, kött-, grönsaks-, ägg- och risrätter.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.