Häll matfett i en kall kastrull och ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget.
Den idealiska stektemperaturen är uppnådd när bubblorna försvinner - lägg i lök, äpple, vitlök och curry och fräs det på svag värme ca 5 minuter. Det är viktigt att curryn får fräsa med i margarinet, då kommer nämligen currysmaken bättre fram.
Strö över vetemjölet och rör om. Blanda ner vatten och fond och låt såsen koka i ca 5 minuter så att den råa mjölsmaken försvinner. Kör såsen i mixer och häll tillbaka den i kastrullen.
Runda av såsen med Milda Mat och smaka av den med salt och peppar.
Servera till kyckling-, kött-, grönsaks-, ägg- och risrätter.
I Trollhättan finns det en särskild kebabsås, som är väldigt god. Vissa kallar den för västsvensk kebabsås, men den skiljer sig allt lite åt beroende på var man befinner sig längs kusten
Ta bort biffarna du stekt. Häll i grädden i stekpannan. Ha i ketchup, kalvfond och vinbärsgelén. Red av med maizena tills den får den konsistens du vill ha
Hacka löken fint. Fräs i smör och curry utan att bryna löken. Låt svalna. Blanda ner i crème fraichen ooch blanda i honung (eller ljus sirap), salt och svartpeppar
Majonnäs. Mixa ägg, vinäger, senap, salt, peppar och curry i matberedare. Häll ner oljan i en tunn stråle genom matarröret under tiden maskinen går, kör tills det blir tjockt och krämigt
Som currysåsen jag lagade idag till exempel. Varm currysås värmer så gott i kylan. Lök- och currysås4 personer2-3 gula lökar2 msk smör1-2 tsk curry2 dl buljong eller spad2 dl gräddesalt äppleHacka löken och fräs den utan att bryna i smöret tillsammans med curryn
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.