Lägg över laxfilérnai en ugnsfast form. Kanske liteonödigt mycket "grönt täcke", men så går det när man (läs jag) lagar mat utan recept och bara slänger ner det i grytan som råkar finnastillhands
Dragon är en av minafavoritkryddor, så när jag såg det här smarriga receptet på kycklingidragonsås med knaperstekt bacon till var jag bara tvungen att laga det
Åh vad jag avskyr det där med matlagning de dagar man inte är på topp. Fantasin tryter, tiden går först väldigt långsamt och sen säger det bara tjoff åsså har massa tid bara runnitiväg
Skär laxeniportionsbitar och lägg sedan i ugnsfast form, gärna med bakplåtspapper i botten. Salta och peppra, lägg en teskedsstor klick smör på varje bit
Dagensmiddag blev efter önskemål från min man en pastasås med kabanoss-korv. Jag brukar göra något liknande och det brukar bli en väldigt god sås som tar smak av den kryddiga korven
Halloumin steker man igrillpanna på ganska hög värme tills den fått fin färg. Ugnen på 225 grader och skär potatiseni pommesform (underbart med en mandolin. Lägg potatiseni en form och häll på lite olja, salta och peppra och sen i ugnen ca 30 minuter. Rör om ca var 5-10e minut. Såsen är om möjligt ännu enklare då man blandar 1 msk citronsaft med 5 msk turkisk yoghurt och en näve hackad persilja, salt och peppar
lax med quinoa och dillcitronfraiché (enligtLinas matkasse), men barnen är inte så förtjusta iquinoa, så det blev en annan variant på laxen med potatisi stället
På tallriken förutom den heta röran fanns också rökt lax och kokt ägg. Surfade runt häromdagen på matbloggar och hittade en het röra med äpple, morot och dill som jag tyckte lät god, och idag blev det av att testa den till lunch
Receptet på dagensmiddagfick jag inspirationtill från min goda vän Magda. För ett tag sedan var vi och hälsade på henne, och bjöds då på en smarrig paj med fetaost, soltorkade tomater, oliver och pinjenöttertill lunch
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.