6/12 kommer
förresten Underbara Clara och Annakarin Nyberg och gästföreläser på min kurs, har du vägarna förbi Trollhättan så får du gärna kika in och lyssna, föreläsningen är öppen för allmänheten
Stuvadblomkål är klart att servera. Skär blomkål i buketter. 500 gram blomkål. 10,5 krm vit- eller svartpepparStuvning. Låt såsen koka på låg värme i 5 minuter medan du kokar blomkålen. Koka blomkålen mjuk i ca 4 minuter
Ge blomkålen ett hastigt uppkok i lättsaltat vatten och låt den rinna av i en sil. Vänd ner blomkålen. 500 g frysta blomkålsbuketter. 500 g frysta blomkålsbuketter 2 msk margarin 3 msk vetemjöl 3 dl mjölk 3 msk persilja, hackad 400 g stekfläsk salt och peppar
Dela blomkålen i mindre buketter. Vänd i blomkålen och smaka av med salt och peppar. 400 g blomkål. Koka dem i saltat vatten, ca 5 minuter tills de är nästan mjuka
Ansa blomkålen lätt och skär den i skivor så gott det går. 1 blomkålshuvud. Sätt in i ugnen 15-20 minuter, det gör ingenting att vissa delar får rejält med färg - det ger bara mer smak. 1 blomkålshuvud 1 citron 1 solo vitlök eller flera klyftor
SNABBA KAFFEBULLAR. DAGENS RECEPT 14-06-11. Här är ett recept på bullar som du kvickt och lätt bakar och serverar till eftermiddagskaffet eller kanske till ett glas saft
DAGENS RECEPT 15-02-26STUVAD FISKSå här års är de allra flesta fiskar förträffliga och passar bra till många rätter. 3 dl fiskbuljong2 msk vetemjöl1 dl grädde1 - 2 msk osötad senap½ msk pressad citronsaftev 1 äggulahackad dillRensa fisken
Dagens middag blev således sommarsallad med korv. 400gram korv, t ex salsiccia, chorizo eller merguez, vi hade ca 600gram ca 20-30 små färskpotatisar 1 rödlök ½ gurka 1 ask körsbärstomater (250 g) 1 kruka persilja 1 kruka oregano Dressing. ca 20-30 små färskpotatisar
Ansa blomkålen lätt och skär den i skivor så gott det går. 1 blomkålshuvud. Sätt in i ugnen 15-20 minuter, det gör ingenting att vissa delar får rejält med färg - det ger bara mer smak. 1 blomkålshuvud 1 citron 1 solo vitlök eller flera klyftor
-Skiva Blomkålen i minder bitar,koka den i en kastrull tills den är lagom mjuk,häll av vattnet. -Skiva Purjolöken i små ringar,häll den i en kastull och koka den så länge att den blir riktigt mjuk,häll av vattnet
För er som ej bor i Stockholm och inte har möjlighet att beställa eko-kött från Gårdssällskapet så kolla om ni hittar lokala producenter där ni bor om ni hittar några bättre varianter
Lägg i blomkålsbuketter som är skurna till en tummes storlek. Baka av i ånga ca 6-8 minuter. 1 blomkålshuvud. 4 portionsfiléer av röding à 130g 1 citron rapsolja 1 gul lök 1 blomkålshuvud 4 potatisar, tärninade 1 hönsbuljongtärning 4 dl vatten 1 msk dijonsenap 1 dl Milda mat 1 förp bacon 2 skivor kavring
Lägg i blomkålsbuketter som är skurna till en tummes storlek. Baka av i ånga ca 6-8 minuter. 1 st blomkålshuvud. 4 st portionsfiléer av röding á 130g 1 st citron rapsolja 1 st gul lök 1 st blomkålshuvud 4 st potatisar, tärninade 1 st hönsbuljongtärning 4 dl vatten 1 msk dijonsenap 1 dl milda mat 1 paket bacon 2 skivor kavring
Häll såsen över blomkålsbuketterna. Servera med blomkålsstuvningen och nypotatis. 1 st blomkålshuvud. 11 st blomkålshuvud cirka 750 g 4 dl mjölk 3 msk vetemjöl 1 msk smält smör (flytande) 1 krm muskot riven salt och peppar 0. 5 dl persilja strimlad 4 st korv kryddheta1 Dela blomkålen i buketter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.