Så därför var jag redan på annandagen igång och bakade danskäppelkaka. Detta receptet är en omarbetad version av Camilla Plums äppelkaka där jag har tillsatt kardemumma och vaniljsocker till kaksmeten och strött farinsocker över kakan
Tillsätt äggen under kraftig omrörning ca 3-4 minuter. Tryck ner 2-4 klyftade, skalade äpplen i ett fint mönster i smeten. Strö över 1-2 msk socker blandat med 1 tsk kanel. Grädda äppelkakan30-40 minuter i 200 º ugnsvärme, sänk värmen till 175º mot slutet
Här kommer receptet på äppelkakan jag gjorde i helgen. I ursprungsreceptet skulle det inte va nån mandelmassa i, men jag hade i det ändå - dels för att det är extra gott till äpplen men även för att göra kakan ännu saftigare
Vänd runt i socker, kanel och vaniljsocker - ställ åt sidan. För ett par dagar sedan passade jag på att baka en god äppelkaka på några äpplen jag hittade i fruktskålen, så god och så saftig
Grädda i 200 grader, mitt i ugnen, 15-20 minuter. 2-3 syrliga äpplen. Riv mandelmassan. Borsta citronen i hett vatten och riv sedan av det gula skalet fint
Häll till sist över grädden och grädda ca 20 min eller tills kakan fått fin färg i 200-225'. Skala och skiva äpplena tunt (går ypperligt med osthyveln)
God eftermiddagen denna mulna måndag. Hoppas ni har en bra dag hittills. Jag och ungarna har hållt oss inne hela dagen idag, det känns ruggigt och kallt ute tycker jag och blir inte alls sugen på att ta mig ut genom dörren något nämnvärt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.