En dansk klassiker till söndagsmiddagen i Tina Nordströms tappning. grunderna, genvägarna och mina bästa recept (Bonnier Fakta) Förberedelser & tillagning Fräs kål, lök och äpple till rödkålen i fett tills det mjuknar
Till vissa rätter, t ex dansk ribbensteg som vi ska ha idag, passar det så otroligt bra med rödkål. Förutom att den hemgjorda kålen är mycket godare än den köpta är det dessutom väldigt ekonomiskt att fixa rödkålen själv
Serveras med potatis, gräddsås och rödkål. Första problemet är att anskaffa en förnuftig stek. Det bästa är naturligtvis att gå till slaktaren och be om en bit benfri kotlettrad med svål
God eftermiddagen denna mulna måndag. Hoppas ni har en bra dag hittills. Jag och ungarna har hållt oss inne hela dagen idag, det känns ruggigt och kallt ute tycker jag och blir inte alls sugen på att ta mig ut genom dörren något nämnvärt
Rör ihop allt så att det blandas väl och klicka ut degen i 2 bakpappersklädda brödformar (1,5 l). Jämna till ytan lite med en blöt slev (eller hand) och låt jäsa cirka 12 timmar i rumstemperatur (~20 grader)
Jag tror receptet är en variant av ett recept som danska matprofilen Camilla Plum lagat. Ugn, 200°C. Blanda samman alla ingredienser noggrant, gärna i assistent
Rödkål är en bra ingrediens ifall man är trött på att bara ha picklad rödlök. Rödkålen behåller dessutom sin krispighet, till skillnad från rödlöken som mjuknar lite i lagen
I ett gammalt nummer av Mer Smak finns det ett helt gäng med recept från Falafelbaren i Stockholm, och när vi gjorde falafel förra veckan provade jag några av dem - bland annat den här snabbsyrade rödkålen som var alldeles perfekt som tillbehör
Servera med kokt potatis eller varför inte rödkål – om du har det hemma. När vi åker över till Danmark så brukar jag passa på att äta anka eller dansk fläskstek för det finns ingen som kan tillaga det som just danskar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.