Smula jästen i en stor bunke. Vispa äggen i en skål så att de blandar sig ordentligt. Häll 1 dl fingervarmt vatten över jästen och rör så att jästen löser sig
400 gram köttfärs1. 5 tsk salt1 kryddmått svartpeppar1/2 dl ströbröd4-5 dl mjölk1/2 vitkålshuvudmargarin och lite sirap till stekningenSätt på ugnen 175 graderSkär kålen i små bitar eller strimlor
Mormors köttfärsrullader, 4 portioner. Den här maträtten har jag älskat så länge jag kan minnas. Min mormor gjorde alltid sådana här köttfärsrullader åt syrran och mig när vi var små, och vi åt dem alltid med stor aptit
Jag tror att det beror på att jag förknippar småkakefika med soliga stunder på mormors altan. Smörbakelser för tankarna till vinterfika hos mormor, jordgubbar och glass eller grädde (ibland med hembakade maränger) för mig till mormors uteplats, smörstekta skivor av kardemummasmakande vetelängder doppade i strösocker transporterar mig till farmors stuga vid en sjö i Småland, liksom nyfångad och halstrad abborre
Mormorshavrekakor. Kusinbak i mormors kök, rullande små degkulor som sedan skulle gafflas. I morgon firas det Mors dag, men eftersom det är jobbhelg för mig så blev det istället några havrekakor bakade till mamma och en extra tanke går till mormor
Dagarna fram till jul har en tendens att inte riktigt räcka till för allt man vill hinna med, som att baka t ex, så jag var inte sen att testa det busenkla recept på havrekakor med choklad som Karin med bloggen Karins kök delade med sig av häromsistens
Smält smöret i en kastrull. Häll i övriga ingredienser och rör ihop. Klart. Lägg frukten eller bären som du vill ha i pajen i botten på pajformen och häll över pajdegsblandningen och platta till
Varje år ringer jag till min mamma och frågar om receptet och varje gång säger min mamma. Det är väldigt mycket socker i receptet, inte speciellt nyttigt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.