120 g
grisfile per portion och bulta ut köttstyckena till lövtunna biffar, bred ut med en palett ett tunt lager av getost, gärna någon slags smältost, jag har använt en Norsk smältost ("snöfrisk") som är ypperlig för detta ändamål, den påminner i konsistens om Hovi Naturell, men smaken är något helt annorlunda än Hovi ostens. När du har brett ut detta ostlager strör du ut en del strimlad rå lök över det hela och därefter rullar du ihop dina tunna biffar till rullader. Stek dem i smör tills det fått en vackert gyllene färg och är genom stekta. Åter igen betonar jag genomstekta, det gäller allt griskött oavsett vad alla andra runt omkring dig säger, det är lika viktigt som med kycklingkött som även det skall vara väl genomstekt. Någon tycker säkert att köttet blir torrt och tråkigt men så är det nu bara att dessa två råvaror skall genomstekas och känns det torrt kan man alltid trolla bort det med en fyllig och god sås. Här serveras grisrulladerna med pommes duchesse och en skysås kokad på en del espagnol och en del öl, dvs: ½liter +½liter som kokats ihop, reducerats till häften, och sedan har en smörklick som avslutning monterats i strax före servering. Jag har också lagt i mina rullader några "morots-stänger" på så vis har jag fått kombinerat grönsakerna in i måltiden
Det bästa av allt är att den är så enkel att göra och att den är så jääkla god. Det bästa av allt är att den är så enkel att göra och att den är så jääkla god
Pajdeg. 1100 g smör. 11 dl riven ost. 13 dl vetemjöl. 13 msk kallt vatten. 1Fyllning. 1500 g nötfärs. 1140 g hushållsmedwurst eller någon annan sorts rökt bacon/salami
av dengrädden som e kvar eller cream fra. den godaste cholkad/kladdkakan jag gjort iaf. 500 g Färsk lax, salta o citronpeppra den o låt dra i 15-20 min. glass eller grädde 500 g Färsk lax, salta o citronpeppra den o låt dra i
Jag lagade den här lasagnen, då för hundra år sedan när tidningen var ny. Jag tyckte den var underbart god, rev ut receptet ur tidningen, lade det i min hög och glömde sen bort det
Resultatet gjorde oss lyckliga, två tummar upp helt klart. Sist vi ställde in grytan i ugnen så var den laddad med ingredienserna till en italiensk klassiker, Osso Buco, fast med fläskkotletter istället för kalvlägg
Må så vara, men nu är det dags att den blir lika vanligt förekommande här i hemmet. Det finns tydligen hundratals olika versioner av denna fermenterade anrättning
Konsistensen får varken bli för torr eller för mosig och den måste även ha gott tuggmotstånd. I en liten skål blanda ihop chiafrön och vatten och låt stå i 10 minuter under tiden som du förbereder dina övriga ingredienser
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.