Nu var det dags för föreläsning igen, och denna gången med självaste Jonas Colting. J Jag säger till mig själv att jag ska springa fram till det där trädet, till exempel, men när jag kommer dit, ja, då kan jag ju faktiskt springa till den där stora stenen (eller vad jag nu ser)
Chilifrukterna skärs upp på löngden, fröna skrapas ur och frukterna hackas fint. Paprikorna grillas svarta på galler över gaslåga eller under ugnsgrill
Fyll botten med vispadgrädde och skivade jordgubbar. Överst ett lager grädde. Ingen grädde på sidorna. Dekorera med jordgubbar i halvor och det gröna kvar
Fräs den i smör i en tjockbottnad gryta. Tillsätt senap, fond och 2 msk whisky, resten av grädden, peppar, farinsocker och soja. Rör ner den i såsen och låt koka ca 5 min
Ända sedan han steg in i mitt vardagsrum som "den nakne kocken" har jag följt honom och hans recept. Mina moderskänslor svallar för den här rare lille gossen
Och jisses, så god den här guacen blev. Jag har länge gjort en slags fuskguacamole med creme fraiche i, som förvisso är svingod (fråga min bästis bara), men ibland vill man ju uppdatera sig och när jag hittade en påse riktigt fina (och ekologiska – hurra
Bjuder du på den lär gästerna garanterat fylla tallriken mer än en gång. Foto. Karin / bevemyrs blogg. . Dagen till ära serverar jag er ett riktigt bra recept på inkokt lax
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.