Eftersom plåten är varm fastnar inte brödet.  Förra söndan skrev jag ju att jag ville bli bättre på att variera helgfrukostarna, det är ju så himla mysigt att ligga i sängen och kolla på tv och äta något godare än det vanliga
Innan du sätter in baguetterna i ugnen så spraya med lite vatten i ugnen eller lägg in lite vatten på en plåt i botten på ugnen, detta för att brödet ska få en bra skorpa
Eftersom detta bröd är ganska sött så det är väl inget bröd som man ska äta varje dag direkt, men då och då tycker i alla fall jag att det är okej att käka ett lite sötare matbröd bara för att det är gott
Bakade frallor av det istället för limpor elle baugetter. Det blev goda frallor, lite syrliga, men inte lika syrliga som rågsurdegsbaugetterna, bakade de på en baksten vilket gör att de får en liten frasigare yta, reste sig fint i ugnen och var mjuka och saftiga inuti, ja mycket goda men jag föredrar dock min egna hemmagjorda surdeg
Jag vet inte hur det är med er men jag älskar långjäst/nattjäst/kalljäst bröd. Dessutom så krävs det minsta möjliga kraft också, dvs de behöver inte ens knådas, jäser över natten och vem säger nej till färskbakade frallor till helgfrukosten
Det här brödet blir väldigt saftigt, samtidigt som det får ett trevligt tuggmotstånd. Från början var det här mitt egenkomponerade recept på underbara frallor, och nu har jag helt enkelt transformerat det till ett underbart långpannebröd
När jag bakar bröd så blir det ofta lite grövre bröd till mannen, men eftersom han glömmer att ta upp brödet från frysen, äter han av mitt rostbröd och hans bröd ligger kvar i frysen
Igår frågade min kollega om jag bakat Detfantastiskabrödet. Sedan beskrev hon detta goda och enkla och fantastiska bröd och då var ju jag självklart tvungen att gå hem och provbaka
Smula ner jästen i en degbunke och häll över det fingervarma vattnet. Tillsätt rumsvarmt matfett, salt, honung, kesella, grahamsmjöl och det mesta av vetemjöl special
Något som jag tycker är riktigt mysigt en ledig dag är att njuta av nybakade bullar till frukost… En helgfrukost med varma frallor och gott pålägg är en riktigt bra start på dagen tycker jag, och doften av det varma brödet brukar ligga kvar länge i köket
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.