En indisk linsgryta får det bli. Måndag igen och köttfri dag. Servera med basmatiris, turkisk yoghurt, nybakat naanbröd och chutney (recept här i bloggen)
i veckan testade jag att laga Dhal, en indisk linsgryta. Tikka Massala kan man givetvis göra själv, likaså naan-bröd men godast är faktiskt att äta på en indisk restaurang
Dagen till ära bjuder jag på en indisk rätt, nämligen linsgryta med bl a garam masala i. Idag firas det kolossalt på alla gator och torg över hela Indien kan jag lova er
Besök påindiska restauranger var en mardröm. Numera äter jag det nästan varje vecka Här är en enkel, god och mycket prisvärd indisk gryta på röda linser
Denna smakrika linsgryta med indiska toner lyckas verkligen med detta uppdrag med bravur och därmed lyfter vi också på hatten för den första officiella höstdagen och septembermånad
Om du ändå ska koka denna linsgrytan-dhal, så gör dubbel sats och frys in. Koka linserna på svag värme under lock med löken, tomaterna, ingefären, kryddorna och salt tills de är mjuka och vattnet kokat in
Den här försvenskade, krämiga, indiska linsgryta var riktigt smarrig. Indiska maträtter kan ibland vara rätt så kryddstarka och därför inte riktigt falla alla i smaken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.