Vitkål är en billig, fiberrik och c-vitaminrik grönsak som brukar finnas tillgänglig året om. Hemma hos oss gör vi över med ganska mycket vitkål eftersom vi äter pizzasallad till maten i stort sett varje dag
Så gott men så jobbigt att göra om du inte har de rätta redskapen. Själv använder jag osthyveln. Får kanske införskaffa något bättre redskap i framtiden
PIZZASALLAD/VITKÅLSSALLAD. Middagsmat blir ju alltid godare med lite tillbehör till. Så även den enkla klassikern som köttfärssås och spagetti som vi åt till middag igår kväll
Ingr. 800 g vitkål, 140 g bacon, 2 gul lök, 2 msk olja, 1 dl köttbuljong av tärning, ½ dl vitvins- eller äppelcidervinäger, 1-2 msk worcestersås, 1 dl Hellmans majonnäs, 1 dl creme fraiche, salt, peppar, ev gräslök eller purjolök
Hej på er,. Förra helgen gjorde jag en god lasagne (det är inte ofta jag hinner laga mat nu för tiden men ibland händer det ) och till det serverade jag en jättegod krispig sallad med fräsch dressing
1 kg vitkål. 800 g morötter. En halv purjolök eller en rödlök150 g. 1 röd paprika. 1 grön paprika. Dressing. 1,5 dl vinäger (tex vit vinäger eller äppelcidervinäger)
Häromdagen köpte jag ett vitkålshuvud med mig hem. Blev sugen på att göra någon form av råkostsallad. Den här är riktigt smidig att göra och håller ett par dagar i kylen minst
Strimla morötter och vitkål. Skär purjolöken i tunna ringar. Hacka smörgåsgurkan i tärningar. Koka upp socker, äppelcidervinäger, matolja och smörgåsgurka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.