Dillkött
Blombergs Mat & Dryck
Blombergs Mat & Dryck
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1.5 kg kalvkött, lammkott eller älgkalvkött, t.ex. rygg, bog eller rev
  • 1 st stor gul lök
  • 1 st purjolök
  • 2 –3 morötter 1 st palsternacka
  • salt
  • 6 –8 vitpepparkorn 8–10 kryddpepparkorn 4 st hela kryddnejlikor
  • 4 st lagerblad
  • dillstjälkarna från såsen
  • 1 tsk timjan
  • 6 –8 hela vitpepparkorn
  • Dillsås 3 knippen dill
  • 1 msk mjöl
  • 1 msk smör
  • 5 dl mustig buljong från köttkoket
  • ev. 1–2 kalvbuljongtärningar
  • 2 dl gräddmjölk (1 . dl mjölk, . dl grädde)
  • 2 msk ättiksprit (12 %)
  • 4 msk socker
  • Salt
  • peppar
  • Till servering Mjölig potatis, kokt

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.