Krydda med lagerblad och vitpeppar och grönsaksbuljongtärning. Koka ur stekpannan med vattnet, vispa lös det i botten i stekpannan, sila i det i grytan
Servera köttet med massor av dillsås, med den där perfekta balansen mellan sötma och syra…. Med arbetsventiler, säkerhetsventiler, säkerhetsfönster och massa andra anordningar kan du känna dig trygg, trots att det första gången känns lite som att du har satt igång en tickande bomb i ditt eget kök…
Smaka av med eventuellt lite salt och peppar. Fredag idag och helgen är väldigt välkommen. Dela grönsakerna något och woka dem tillsammans i en wokpanna/stekpanna med smör
färskpotatis. ev lite buljong från den pocherade kycklingen. Dillstuvade morötter600 g knippmorötter 3 dl crème fraiche 1 msk ättika 2 msk socker 1 dl dill , grovhackad salt ev lite buljong från den pocherade kycklingen. Tillbehör/garnering färskpotatis 1 knippe körvel 1 knippe dill
Använde mig av små färskpotatisar (som inte var så färska längre), jag la dom hela i en ugnsform, kryddade med timjan, både färsk och torkad, flingsalt, svartpeppar och hällde över olivolja
Smaksätt såsen med ättikssprit och om så behövs, mer salt och peppar. Det som blir över efter att du kokat såsen, kan du använda som bas till en god soppa eller dricka varm med en sked kokosolja
Men när det är sommar ochfärskpotatistider nöjer jag mig med den näst bästa varianten, att använda kokt färskpotatisoch ösa över en massa gott i en gratäng
Utom sött och surt och buljong finns det nog inte några likheter med storkockarnas såser. Den blivande finalisten Tommy Myllymäki segrade i såsduellen med sin sötsura dillsås
Lägg i en ugnsform och vänd ner potatisen med ingredienserna. Skrubba och koka färskpotatisen. Det här receptet hittade jag på matklubben och det hette "Kriminellt god potatissallad"
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.