Rimmad laxmed dillstuvad potatisoch fänkålssalladrimmad laxkoktpotatis, fast sortmjölsmörmjölkdillsalt och pepparfänkållimeolivoljaKoka en bechamelsås - smält smör i en kastrull och pudra över mjöl
Rimmad lax500 g laxfilé, färsk 1 citron, finrivet skal 0,5 knippe dill, grovhackad salt peppar. Dillstuvad potatis800 g fast potatis, skrubbad 10 g smör 1 msk vetemjöl 2,5 dl vispgrädde 1,5 dl mjölk 0,5 citron, finrivet skal 0,5 knippe dill, grovhackad (spara några vippor till servering) salt vitpeppar, nymalen 1 citron, klyftor till servering. Fänkålscrudité0,5 fänkål 0,5 citron, finrivet skal och pressad saft 0,25 dl olivolja salt
Sila av potatisvattnet försiktigt och häll på stuvningen över potatisen. Salta och peppra laxefiléernaoch stek dem på båda sidor hastigt i lite olja eller smör tills de har fått en fin gyllenbrun stekyta
Vill du ha en krispigare yta på laxen så kan du panera den med panko ( Asiatisk ströbröd, finns blad asiakiska produkter i affärerna ) ger en jätte fin och krispig yta
Servera laxen tillsammans med pressad potatisoch garnera med dill. Krydda med salt och peppar. Glöm inte att matsortera rester från grönsakerna och citron samt apelsin för en mer hållbar matlagning, och njut av din krämiga laxrätt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.