4 400 g sejfilé 900 g potatis Sås 1 burk kräftstjärtar i lake (à 360 g) 1 gul lök 1 msk olja 1 1/2 dl lag från kräftor 2 1/2 dl mellangrädde 1 msk majsstärkelse (Maizena) 4 tomater 2 msk hackad dill 1 citron salt och peppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Tina fisken och låt rinna av på hushållspapper. Blanda kräftstjärtarna med färskosten, lägg en klick på varje fiskfilé och rulla ihop, lägg tätt i en ugnsfast form
Den andra glasburken däremot ska vara bas i min lime- ochpepparrotssill (ska bli spännande att se vad min kollega Karin tycker som inte är så förtjust i pepparrot)
Det här är en härligt färgrik sill, tack vare rödbetorna, som både är lätt och snabb att göra. Köka rödbetan mjuk och gnid av skalet under rinnande vatten
Gott, gott och ganska enkelt. Du tar naturligtvis grönsaker efter egen smak och eget förråd. Citronen ska bli ganska brun och varm innan du tar upp den
Sill är ju bara nåt som jag vill ha på midsommarbordet och även julbord. Och ja det är ju faktiskt superlätt att slänga ihop en egen röra och lägga matjessill i plus så mycket godare
Dill och dragonsillDill och dragon har något gemensamt som förenar dem. Såsen smakade inte alls som jag hade tänkt mig så jag tog i stället vad jag hade hemma och hämtade inspiration ur sillakademins klassiska bok om sill
Blanda majonnäs och creme fraiche med en slickepott i en bunke. Smaka av med pepparrot och senap. Skala och kärna ur äpplet, skär i bitar och rör ner i bunken
Så nu är det dags för mig att utforska bageribranschen, och det kan sluta hur som helst. Nördar finns inom alla områden), däribland bröd med granatäpplekärnor, äppelrökt bacon och ett rågbröd med dill som jag tagit inspiration ifrån till detta brödet jag gjorde häromdagen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.