Den ananas jag fick tag på var riktigt fin och saftig, och det som blev över när jag gjort kakan mumsade jag njutningsfullt i mig!Vill du lyxa riktigt kan du servera glass eller grädde till kakan.3 ägg
Till första advent gjorde jag en helt mjölkfri variant av kakan medmjölkfritt margarin och ekologisk havregrädde från Oatly, och den blev precis lika bra
Garnera efter tycke och smak med vispad grädde och färska bär, eller servera separat vid sidan om. Tål du inte mandel kan du ta kokosolja, och ersätta mandelmjölet med riktigt fint mixade solroskärnor
Vispa ägget tillsammans med muskovadosocker – båda sorter - så det blir pösigt. Jag brukar bidra med fyra olika sorters kakor, mormors chokladsnitt, jordnötsbollar, italienska mandelkakor och de här havrekakorna
Jag har gjort medglutenfria havregryn ochmed hirsflingor för dem som inte tål havre. Jag har också gjort frallorna med mjölk och helt mjölkfriamed vatten som degspad
Cognacen gör fruktkakan mer hållbar - den klarar minst två veckor i kylen - och alkoholen förångas i ugnen, men om du ändå inte vill använda alkohol kan du ersätta cognacen med pressad apelsin, som också ger god smak
Vill du testa någon annan variant kan jag rekommendera den här med hirsmannagryn, den här med mandelmjöl och kokosmjöl, den här saftiga äppelkakan med vita bönor i smeten, här en LCHF-variant, här en äppelkakepaj, här en äppelkaka av det lite mer rustika slaget, här en äppelkaka med kolasmak och karamelliserad mjölk, här en enkel och kryddig äppelkaka, här en äppelsmulpaj med havrekokostopping och vit choklad, här en riktigt lättgjord efterrättskaka med äpplen, och här en riktig festkaka med mango och mandelmassa
Jag köpte min choklad hos Tant Grön, men den kan alltså även beställas på nätet. Blanda potatismjöl och vaniljsocker och lägg i en plastpåse tillsammans med den skurna rabarbern
För en mjölkfri variant använder du förslagsvis yoghurt av havre eller soja, och om du inte tål nötter kan du i stället strössla med solroskärnor, melonkärnor eller pumpafrön
Vispa upp äggen tillsammans med honung så att det blir jämnt och lite fluffigt. Det är ganska gott med någon form av pudding eller kaka efter en soppmåltid
Vill du ha annan smak på kakan kan du i stället för pressad apelsin öka på mängden grädde - eller ta bara mjölk - och sedan smaksätta med exempelvis mint, kakao, bittermandelarom, citron, pepparkakskryddor, kardemumma eller något annat
Lycka till med bullbaket och ha en riktigt skön sommarsöndag allihop. Använder du ex vis risdryck med vaniljsmak får bullarna lite extra god vaniljsmak
Varje italiensk husmor med självaktning har nog sitt eget recept, men den innehåller oftast de lätta, torra savoiardikexen (kan också göras på sockerkaka), och ofta är de smaksatta med en blandning av kaffe och amaretto, marsalavin eller annan likör
Men säkert finns det någon eftersläntrare som vill kalasa på kräftor även i september. Garanterat pill - och sörpelfritt, men ändå med den härliga kräftsmaken
Degen gjorde jag förstås glutenfri - och den blev väldigt bra och hanterlig - men du kan välja din egen pajdegsvariant, vanlig eller glutenfri allt efter tycke ochbehov
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.