-)Världens sötaste Bojan. Det är inte dumt med gästvänliga grannar när man snickrar på en frigga. T bjöd på kunglig fika med hembakade havreflarn i lördags som var sådär perfekt sega i mitten och frasiga i kanterna
Är på landet och lagar visserligen massa gottis, men fotar inte så mycket. Har inte ens med mig min kamera, men här kommer ett recept på fantastiska brownies som jag fotat med mobilen och som jag bara måste dela med er eftersom de är så goda
Vid ett snabbt stopp på Ica i Rimbo fick vi med oss en bit lax. Grillad, var tanken, men väl på plats hittade vi en påserökspån och då blev det givet att laxen borde varmrökas
Med fotogenlampa, mjärdar och roddbåt tog vi oss ut på sjön någonstans kring, si så där, midnatt. Med en oförtjänt elak bakfylla, som jag än idag inte riktigt förstår hur det gick till, tassade vi upp i gryningen och rodde tilbaks ut på sjön för att vittja burarna
Stek tills smeten nästan stelnat helt, vänd och stek en stund på andra sidan. Det beror på flera fall av hepatit A som man tror har koppling till frysta bär
De här varma dryckerna serverade jag på helgens höstfest på landet. Den första, varm äppeldrink med kanel och ingefära, fick bli välkomstdrink till gästerna på berget medan vi i blåsten spanade in utsikten över sjön
Jag förstår inte dom som "inte äter pizzakanter". Som det syns på bilderna har jag en baksten, att baka på plåt funkar men är krångligare, risk att bränna sig och svårare att få det bra
Varma mackor var utmaningen på Fusion Food och eftersom jag precis varit i matlandet Jämtland där jag rekat lokalproducerad mat så inspirerades jag till den här, perfekt efter en dag i backen och serveras med fördel till en mörk öl eller ett glas gluewine
Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en liten kastrull. Sätt ugnen på 175°. Spänn fast bakplåtspapper i två runda formar med löstagbar kant, 24 cm i diameter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.